Fag: Matproduksjon
Trinn: vg2
Læreplan: Fagfornyelsen
Komponenter: nettressurs, en lærebok i trykt og digital utgave
Markedsføring og mer informasjon om læreverket blir tilgjengelig fra april.
Verket består av
- Matproduksjon nettressurs (https://matproduksjon.vgs.fagbokforlaget.no)
- Trygg mat, bransje en lærebok som dekker kompetansemålene etter bransje og arbeidsliv
Matproduksjon nettressurs består av
- en fyldig fagbegrepsbase der elevene kan slå opp ord og uttrykk i faget
- praktiske arbeidsoppgaver
- fagartikler som dekker temaer som kvalitetskontroll, produksjon, hjelpe- og tilsetningsstoffer, matkultur, nye trender, emballering og merking, råvarer, mattrygghet, HMS, utstyr og maskiner, konservering, automatisering, kosthold, dyrevelferd og bærekraft
- filmer som gir elevene et innblikk i arbeidsoppgaver som utføres både i store, industrielle matbedrifter og i mindre håndverksbedrifter. Eksempler er hentet fra blant andre kjøtt-, fisk-, bryggeri- og meieribedrifter
- en reseptdatabase
- modulen MyFoodOffice som er et arbeidsverktøy der elevene kan øve på kalkulasjon og varedeklarasjon
- et dokumentasjonsverktøy for yrkesfagelever med støtte til skriving av arbeidslogger, rapporter, CV-er og søknader