Fag: Kokk- og servitørfag
Trinn: vg2
Læreplan: Fagfornyelsen
Komponenter: nettressurs, to lærebøker i trykte eller digitale utgaver (Brettboka.no)
Verket består av:
– nettressursen Kokk- og servitørfag som dekker kompetansemålene etter råvare, produksjon, salg og service
– en lærebok med tittelen Kokk- og servitørfag som inneholder teoristoffet til kompetansemålene etter råvare, produksjon, salg og service
– en lærebok med tittelen Trygg mat, bransje og arbeidsliv som dekker kompetansemålene etter bransje og arbeidsliv
Kokk- og servitørfag nettressurs består av:
– en fyldig fagbegrepsbase der elevene kan slå opp ord og uttrykk i faget
– praktiske arbeidsoppgaver
– fagartikler som dekker temaene: produksjon og råvarer, maskiner og utstyr, drikkevarer, matkultur og tradisjoner, service og gjestebehandling, mat og helse
– mange korte og instruerende filmer om varmebehandling av fisk og kjøtt, serveringsteknikker, sauser, desserter, vin, ferskvarehandleryrket, bartending/vinkelner og mange andre temaer
– en oppskriftsdatabase
– modulen MyFoodOffice som er et arbeidsverktøy der elevene kan øve på kalkulasjon og varedeklarasjon. Elevene kan lage egne oppskrifter, beregne kostnader og skrive ut etiketter med riktig deklarasjon
– et dokumentasjonsverktøy for yrkesfagelever med støtte til skriving av arbeidslogger, rapporter, CV-er og søknader, i tillegg til arbeidsplaner for kokker og kjøreplaner for servitører
Verkets komponenter:
– nettressurs
– to lærebøker tilbys i trykte eller digitale (Brettboka.no) utgaver